Ook de recreatieve fietsers mengen zich in Maashorstdiscussie

Na de mountainbikers, de hondenliefhebbers en de ruiters laten nu ook de recreatieve fietsers hun ongenoegen blijken over hun betrokkenheid bij de toekomstplannen voor De Maashorst.

Frank van Driel heeft namens de fietsers een brief gestuurd aan de gemeenteraden van Oss, Uden, Landerd en Bernheze. Volgens hem konden de fietsrecreanten de afgelopen jaren hun mening en wensen kenbaar maken, maar is daar vervolgens niets mee gedaan.

Van Driel somt een aantal kritiekpunten op: “De geasfalteerde fietspaden, Udense dreef en Nistelrooise baan zijn op diverse plaatsen slecht onderhouden, oude roosters en stroommatten zijn verwijderd, het oorspronkelijke pad is niet hersteld. Hierdoor zijn gevaarlijke situaties ontstaan. Maar ook doorgangen bij slagbomen zijn ronduit slecht aangelegd. Hiervan is melding gedaan, zou opgepakt worden, maar hier is tot op heden niets mee gedaan.”

Van Driel stelt dat hij bang is dat de fietsers hun stem in de gebruikersraad kwijtraken. Hij hoopt dat de gemeenteraden van de betrokken gemeenten nog gaan zorgen voor verbetering.