advertentie Banner Trined

Ook de Smouskes in Zeeland slaan carnavalsactiviteiten komend jaar over

Ook in Zeeland is de kogel door de kerk. De Smouskes zetten een streep door alle activiteiten in aanloop naar en tijdens het komende carnaval van 2021.

Dat is in overleg met burgemeester Bakermans en de gemeente Landerd besloten gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus. "We vinden dat we als carnavalsclub onze verantwoordelijkheid moeten nemen’’, zegt voorzitter Danny van den Heuvel. "Het is niet te voorspellen hoe de pandemie zich gaat ontwikkelen, daarom hebben we besloten om al onze carnavalsactiviteiten te annuleren. Veiligheid en gezondheid staan zonder enige twijfel voorop".

Geen pronkzittingen, geen optocht

Enkele weken geleden werd al bekend dat de Zeelandse carnavalsvereniging geen nieuwe hoogheden kiest dit jaar, waarmee de onthulling rond de elfde-van-de-elfde en de daaropvolgende receptie al kwamen te vervallen. Daarnaast valt nu ook het doek voor de altijd drukbezochte pronkzittingen en de traditionele optocht op carnavalszondag. Tevens zal er dit jaar geen carnavalskrant verschijnen.

,,We vinden het enorm jammer dat we dit hebben moeten besluiten, maar het is nu eenmaal de realiteit waar we op dit moment in leven’’, vervolgt van den Heuvel. De vereniging geeft aan dat wanneer de corona-maatregelen in de toekomst mochten versoepelen ze op dat moment zullen kijken of het mogelijk is om op een veilige manier toch iets te organiseren, maar gaat daar op dit moment niet vanuit.

Jeugdcarnaval

Hoewel de recent verscherpte corona-maatregelen het moeilijker maken om iets voor de jeugd te organiseren, gaat het bestuur en de jeugdcommissie in gesprek met diverse partijen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor het jeugdcarnaval in Zeeland. Hoewel het sowieso anders zal zijn dan andere jaren, wordt bekeken wat er op een veilige en gezonde manier voor de jeugd opgezet kan worden in aanloop naar en tijdens het komende carnaval.