advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Ook echte tuintjes rondom Bossche containers

In Den Bosch zijn sinds vorige week echte tuintjes rondom afvalcontainers. Dat moet, net als bij de plastic variant, voorkomen dat mensen hun afval náást de bak plaatsen.

De echte tuintjes bestaan uit grote plantenbakken die om de container geklemd worden. “Zo vallen ze er niet af bij het legen en zijn ze niet zo op te pakken. De bakken zitten vol vaste planten. De containers vallen zo minder op en de wijk ziet er direct vrolijker en groener uit”, laat de gemeente weten.

Afgelopen december werden er al plastic tuintjes ‘aangeplant’ rondom de ondergrondse containers bij de Helftheuvelpassage en de Lorentzstraat. Nu zijn daar echte tuintjes bijgekomen, bij de containers aan de Marconistraat in Boschveld en de glasbak in Vinkel.


Beproefd concept

In andere plaatsen in Nederland zijn de tuintjes al langer een beproefd concept: beplant de directe omgeving van een container en het is gedaan met vuilniszakken die erbij, in plaats van erin, worden gegooid. De actie is onderdeel van het project ‘Samen houden wij de wijk schoon’.

De gemeente belooft nog meer acties – naast het aanplanten van nog meer tuintjes bij andere afvalbakken: het bestickeren van de containers, meer schoonmaakbeurten en de start van een nieuwe storingsdienst in het weekend.