archief

Ook generale in Nijmegen loopt slecht af voor TOP Oss

TOP Oss lijkt nog niet klaar voor de competitie. De club heeft op bezoek bij NEC een 4-0 nederlaag geleden. In de oefenwedstrijd kwamen de bezoekers tot geen enkele doelpoging.

De wedstrijd tegen NEC was de eerste grote test in aanloop naar het nieuwe seizoen, met een basisopstelling die voor het grootste gedeelte ook tegen Helmond Sport op het veld zou kunnen staan. Cas Peters ontbrak daarin vanwege een blessure.

De eerste helft was weinig hoopgevend. NEC had de controle en kreeg een enkele kans. Het enige doelpunt voor de rust kwam uit een strafschop. Verdediger Niels Fleuren hield zijn tegenstander licht vast toen hij het strafschopgebied in dribbelde. De scheidsrechter zag dat en besloot een penalty toe te kennen aan de thuisploeg. Tot ontsteltenis van onder meer Lion Kaak, die hoorbaar zijn vraagtekens zette bij dit besluit. Jordy Bruijn schoot vervolgens de bal vanaf elf meter achter doelman Jordy Rondeel.  

Twee schoten van TOP

TOP kwam zelf slechts twee keer in de buurt van het doel van Matthijs Branderhorst. Een keer kwam back Trevor David mee op, voor zijn tegenstander en schoot richting het doel. Zijn inzet ging ruim naast. De andere mogelijkheid was een vrije trap van grote afstand, die Olivier Rommens over schoot. Ook al zijn het broers, het is toch een verschil als Olivier trapt ten opzichte van de geblesseerde Philippe.

Na rust maakte proefspeler Manasse Mampala zijn debuut in de spits bij TOP Oss, naast Dennis van der Heijden. Er ging direct meer dreiging uit van TOP, dat met een offensief uit de kleedkamer kwam. Het elftal kwam meer aan bod in het spelbeeld, maar grote kansen van TOP kwamen er niet. Wat ook niet meehielp is dat invaller Noah Frick een goede voorzet van de ingevallen Ruben Roosken miste. Onder het hoog drukzetten van TOP, speelde NEC zich voetballend uit.

Slotoffensief met drie goals

In het laatste kwartier zette NEC nog een keer aan. In de persoon van Thomas Beekman verdubbelde de ploeg uit Nijmegen de voorsprong. Drie minuten later kon de vrijstaande Joep van der Sluijs de 3-0 op het scorebord zetten. En vijf minuten voor tijd werd het pas echt pijnlijk toen Anton Fase bij de tweede paal alle vrijheid kreeg om de 4-0 in te koppen.

In de eerdere oefenwedstrijden met Excelsior en FC Eindhoven maakte TOP ook geen goede indruk. De club heeft nog iets meer dan een week om vol energie aan de start van de competitie te verschijnen. Zaterdagavond 29 augustus komt Helmond Sport naar het Frans Heesen Stadion in Oss.