advertentie Banner Trined

Ook Hendrik Hoeksema opgestapt als bestuurder De Maashorst

OSS â Behalve Geert Versteijlen blijkt nu ook Hendrik Hoeksema al eerder de handdoek in de Maashorst-ring te hebben gegooid. "Het plan was altijd dat de gemeenschap de Maashorst meer zou gaan runnen om vooruit te komen. Niet de wethouders", aldus Hoeksema, oud-wethouder van Oss en tegenwoordig programmaleider transitie bij de ZLTO.

De druppel voor hem om afgelopen zomer te vertrekken was de aanstelling van een kwartiermaker die onderzoekt hoe de Maashorst van ontwikkel- naar een beheersorganisatie moet worden omgezet. "Die man was er opeens, zonder dat daarover met de stichting is overlegd."

Wethouder Bernheze: 'voorstellen afwachten'Wethouder Peter van Boekel van Bernheze zegt in een reactie dat de kwartiermaker hoort bij de opmaat naar een eenvoudigere structuur van besturen. "Ik herken me niet in de kritiek dat er geen daadkracht is bij de Maashorst-wethouders. Het is jammer dat Versteijlen die goed werk heeft verricht op deze manier vertrekt. Maar laten we nu geen rookgordijnen optrekken, er gebeurt zoveel moois in de Maashorst. De kwartiermaker is een onafhankelijk iemand met ervaring. Hij komt binnenkort met voorstellen, laten we dat eerst afwachten", aldus Van Boekel.