advertentie Banner SNLR.nl

Ook O.S.S. '20 begint met zaterdagvoetbal

Voetbalclub O.S.S. '20 start volgend seizoen met een zaterdagtak. "Het gat tussen de jeugd en het eerste zondagteam is heel groot", zegt bestuurslid Jordi van Sinderen.

Van Sinderen is anderhalf jaar bestuurslid. De plannen voor een zaterdagtak dateren van het begin van die periode. "We wilden graag een keuze maken uit een onder 23-team en een eerste zaterdagteam. De keuze is gevallen op het laatste." 

De club heeft veel leden met ambitie, aldus Van Sinderen. "Ze willen graag in een eerste elftal spelen. We zien dat veel spelers verkassen naar een andere club, als ze ons eerste elftal niet kunnen halen. Met zaterdag 1 creëeren we een tussenstap om speler te laten rijpen."

Het eerste team van O.S.S. '20 speelt in de derde divisie zondag. Daar staat het elftal met veertien punten voorsprong bovenaan. De kans is daardoor groot dat O.S.S. promoveert naar een niveau hoger, waar veel wedstrijden op zaterdag gespeeld worden. "Dat is geen enkel probleem voor het opstarten van een zaterdagtak. O.S.S. '20 blijft in principe een zondagclub, al zullen we volgend jaar misschien de helft van de tijd op zaterdag spelen." Er is animo voor, blijkt uit de talloze reacties op de online oproep over de zaterdagtak.

Amateurclub sv TOP heeft eerder al bekendgemaakt volgend jaar te willen starten met een zaterdagtak.