Ook de Osse Sint Show gaat niet door 'maar we komen naar Nederland'

De sinterklaasintocht in Oss was al van de baan, maar ook de alternatieve Osse Sint Show op De Wal gaat vanwege corona niet door.

Hij komt, hij komt
Via een videoboodschap laat Sinterklaas aan de kinderen weten dat hij wel degelijk vanuit Spanje naar Oss komt. "Ik ben gelukkig gezond maar heb wat tranen moeten laten omdat mijn intochten heel anders zijn dit jaar. Geen grote intocht met z'n allen dicht bij elkaar, het is anders dan anders. Maar ik kom naar Nederland, er komt een oplossing", zegt Sinterklaas om de kinderen gerust te stellen. Maar dit jaar vanwege de wereldwijd verspreide corona iets anders dan in voorgaande jaren.

"We kunnen nu niks doen en niks organiseren", aldus Jan van Leest van de Sinterklaascommissie Oss. "Het idee was om een tijdelijk theater te bouwen op parkeerterrein De Wal voor een Sint Show op 21 november, maar dat is nu niet haalbaar. Ook de Pietendag gaat dit jaar niet door."

Osse Pieten
En dus weten we niet hoe de pieten er in Oss uit zouden gaan zien. De Osse Sint Show zou dit duidelijk maken, maar die komt er dus niet. "We hebben een leuke oplossing gevonden, maar die onthullen we volgend jaar. Het script ligt klaar."