advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Ook Overlangel doet het met carnaval zonder prins

Carnavalsvereniging De Nachtgravers uit Overlangel, Keent en Neerloon doet het komende carnaval zonder prins en zonder grote optocht.

Ook het 11-11 bal is afgelast en onder voorbehoud is er geen pronkzitting. Daarnaast komt er geen carnavalskrant. “Het coronavirus lijkt voorlopig een behoorlijke sta-in-de-weg te zijn voor alles wat met carnaval te maken heeft. De 1,5 meter maatregel vanuit de overheid zorgt ervoor dat het carnavalsfeest zoals we dit kennen een heel erg lastig verhaal zal worden”, schrijft vereniging op zijn eigen website. 

De carnavalsoptocht is nog ver weg, maar toch heeft de organisatie besloten om de optocht te schrappen. “Nu een wagen gaan bouwen met de kans dat deze de schuur helemaal niet gaat verlaten is een te groot risico en kost teveel tijd en moeite.”

De vereniging hoopt dat het mogelijk is om met carnaval activiteiten te kunnen organiseren, maar houdt een slag om de arm. “Uiteraard blijven wij nadenken over ideeën voor kleine alternatieven. Wellicht dat we rond carnaval in een beter schuitje zijn beland. We zijn ervan overtuigd dat we dan alsnog redelijk snel het een en ander op touw kunnen zetten. Vooralsnog dient er rekening mee gehouden te worden dat carnaval 2021 in zijn geheel een heel lastig verhaal gaat worden.”