advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Ook tegen Jong AZ wil het niet lukken voor FC Den Bosch: 1-2

Ook tegen het eveneens laaggeplaatste Jong AZ lukte het FC Den Bosch maandagavond niet een overwinning te behalen. Het werd in De Vliert 1-2 voor de Alkmaarders.

Bij FC Den Bosch begon de van een blessure teruggekeerde Romano Postema in de basis. De afspraak was dat hij maar een halfuurtje zou spelen en in die periode bewees hij zijn toegevoegde waarde. In de 12e minuut kopte hij een voorzet door naar Paco van Moorsel die met een prachtig diagonaal schot doelman Bakker van Jong AZ passeerde. Eerste kans en meteen een doelpunt voor de Bosschenaren die daarna verzuimden nog een paar keer te scoren. Jizz Hornkamp had twee keer een doelpunt op zijn schoen maar zag de keeper daarbij wel goed ingrijpen. En Paco van Moorsel had nog een fraai indraaiend schot in huis dat net uit de hoek kon worden getikt. 

Jong AZ kwam in de 34e minuut zomaar op 1-1. Daar leek echter een overtreding aan vooraf te gaan op Christophe van Zutphen. Jelle Duin mocht doorlopen van de scheidsrechter en gaf de assist die door Evjen werd binnengewerkt. Dat gaf de Alkmaarders extra motivatie en in de slotfase van de eerste helft kwam FC Den Bosch nog een paar keer erg goed weg met een bal die op de paal belandde en een voorzet die op miraculeuze wijze niet over de lijn werd gelopen.

Deksel op de neus

Na de rust nam Jong AZ aanvankelijk het initiatief maar waren de eerste echte kansen voor FC Den Bosch. Moreo Klas lepelde een voorzet van Van Moorsel net over het doel en een vrije trap van Hornkamp kwam via de onderkant van de lat terug het veld in. In de 61e minuut had het ook ineens 1-2 kunnen zijn maar Jacobs schoot hard op de vuisten van doelman Konrad Sikking, die de plek innam van de geblesseerde Wouter van der Steen. 

Nadat Hornkamp nog een kans had gemist om zijn ploeg op 2-1 te zetten, viel in de 68e minuut de treffer aan de andere kant. Na een snelle uitbraak wist Jelle Duin de Bossche doelman eenvoudig te passeren. Dat Jizz Hornkamp het geluk niet aan zijn zijde had, bleek drie minuten later. Hij mocht opnieuw aanleggen voor een vrije trap en opnieuw knalde hij de bal op de lat. Zoals altijd bleven de Bosschenaren strijden voor in ieder geval een puntje, en dat leverde nog wat kleine kansen op voor Green en opnieuw Hornkamp. Trainer Erik van der Ven bracht in de slotfase nog nieuweling Roy Kuijpers en Lars Miedema als extra aanvaller maar dat bracht niet het gehoopte succes.

'Van der Ven oprotten!'

Na de wedstrijd was er door supporters een spandoek op de tribune van de Vliert geplaatst om hun onvrede over het, naar eigen zeggen,  'laffe voetbal' te uiten. Op het spandoek is de tekst 'Van der Ven oprotten!' te lezen.