advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Ook twee laatste Keiencrossen geschrapt vanwege corona

Atletiekvereniging De Keien uit Uden heeft besloten om ook de laatste twee Keiencrossen - de Pannekoekenbakkercross op 7 februari en de Parkcross op 14 maart - van de wedstrijdkalender te schrappen.

"De huidige situatie met betrekking tot corona biedt voorlopig geen aanknopingspunten om wedstrijden te organiseren", aldus de organisatie, die eerder al de PNEM-cross en de Bedafcross annuleerde. 

De organisatie had toen de hoop dat er wellicht later in het seizoen nog mogelijkheden zouden zijn om een wedstrijd te organiseren, maar de huidige ontwikkelingen ten aanzien van corona hebben atletiekvereniging De Keien doen besluiten om ook de Pannekoekenbakkercross en de Parkcross van de crosskalender te halen.

Logisch

Voor het eerst in 44 jaar zal er in de wintermaanden dus geen enkele cross worden georganiseerd door atletiekvereniging De Keien. Organisator Rob Hoevenaars zegt het heel spijtig te vinden dat er geen crossen zijn dit jaar, maar gezien de huidige situatie is het volgens hem niet meer dan logisch om een jaartje over te slaan.

 “Zoals al vaker aangegeven staat de gezondheid van de lopers, toeschouwers en vrijwilligers altijd voorop bij De Keien. Één jaar geen crosscompetitie in de bossen van Uden is jammer, maar volgende winter zullen we er als organisatie gewoon weer klaar voor zijn."