advertentie Banner SNLR.nl

Ook volgend jaar subsidie voor wijkbus Oss

Stichting Wijkbus Oss kan ook volgend jaar rekenen op een subsidie van de gemeente Oss. Dat heeft het college van B en W dinsdag besloten.

Het subsidiebedrag wordt bepaald door de begroting van de stichting van volgend jaar. Die is in oktober bekend. Door de financiële bijdrage kan de wijkbus blijven rijden en kunnen de kosten voor de reizigers laag blijven, zo stelt de gemeente. Voor de langere termijn wordt nog bekeken hoe de wijkbus dan eventueel financieel ondersteund kan worden.

De wijkbus rijdt sinds 2014 door Oss en ziet het aantal passagiers ieder jaar toenemen. Wethouder Joop van Orsouw: “Voor veel inwoners in Oss is de wijkbus de enige manier om ergens te komen. Bovendien is het voor veel inwoners een plek om anderen te ontmoeten. Vooral voor ouderen die alleen thuis wonen is de wijkbus daarom erg belangrijk.”

Vanwege de coronacrisis rijdt de wijkbus op dit moment niet. Het is ook nog niet duidelijk wanneer dit weer gaat gebeuren en of er dan extra maatregelen genomen moeten worden.