advertentie Banner Trined

Ook Zeeland doet het tijdens carnaval zonder hoogheden

Het Zeelandse Smousenrijk doet het komend carnaval zonder prins, prinses en adjudant.

"Het was voor ons als bestuur geen makkelijke beslissing", zegt voorzitter Danny van den Heuvel van S.C. De Smouskes, "maar gezien de huidige maatregelen en onzekerheid omtrent het coronavirus hebben we als bestuur deze beslissing met pijn in het hart moeten nemen".

Vanwege de coronamaatregelen krijgt carnaval de komende maanden een andere invulling dan normaal. Het zou volgens de carnavalsvereniging dan ook een beetje sneu zijn om nu nieuwe hoogheden te benoemen. "Deze unieke ervaring maak je als prins slechts één keer in je leven mee", aldus bestuurslid Arno van Ras. “We gunnen het de nieuwe hoogheden om dit in zijn volledigheid te ervaren. Daarvoor is de situatie omtrent corona nu veel te onzeker".

De onthulling van de prins en bijbehorende receptie gaat dit jaar dus niet door in Zeeland. Over wat er tijdens carnaval nog mogelijk is, wordt nog nagedacht. "We zijn en gaan in overleg met de horeca, gemeente Landerd, onze eigen leden en de deelnemers van bijvoorbeeld de pronkzittingen en optocht om de mogelijkheden en onmogelijkheden te bespreken”, zegt voorzitter Van den Heuvel.