Henry Janssen

Op de valreep toch een streep door evenement de Maasdijk

Teleurstelling voor atleten die zich aan het voorbereiden waren op de Maasdijk komend weekend. De gemeente Oss trekt de vergunning in vanwege de coronamaatregelen waardoor het evenement op de valreep afgelast wordt.

Voorzitter Jeroen Ulijn reageert teleurgesteld. “Het is jammer voor alle deelnemers dat het evenement niet door kan gaan. Na overleg met de gemeente hadden we nog het idee om de finish te verplaatsen naar de afgesloten atletiekbaan van A.V. OSS’78 op de Rusheuvel én we hadden nog met startlocaties in de regio besproken hoe eventueel publiek toch geplaceerd kon worden.”

(Tekst loopt door onder de video)

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans van Oss licht het besluit verder toe. “De Maasdijk is uniek. Op en top Oss, gedragen door honderden vrijwilligers en heel veel deelnemers. Daar heb ik grote bewondering voor en snap de enorme teleurstelling nu het niet doorgaat. De Maasdijk is een open evenement, met onbekende bezoekersstromen. Onmogelijk om ‘testen voor toegang’ toe te passen zoals bijvoorbeeld bij de MXGP dit weekend. Dat ligt aan de basis van dit besluit. Ik spreek hier de wens en de hoop uit dat 2022 meer geluk brengt voor De Maasdijk.”

Pas volgend jaar weer

De burgemeester noemt het jaar 2022 al. Het evenement wordt namelijk niet verplaatst naar het najaar. “Er worden in de herfst al veel andere evenementen georganiseerd. Voor ons is het daarom geen optie om de Maasdijk dan te organiseren. Alle pijlen gaan nu op 2022”, zegt Ulijn.

De Maasdijk bestaat uit verschillende disciplines. Zo kunnen mensen hardlopen, meedoen met de triatlon of skatend een parcours afleggen. Het evenement was dit jaar uitgespreid over twee weekenden. In juni kon het eerste gedeelte nog wel doorgaan. Toen konden mensen wandelen, fietsen en skaten.