advertentie Banner SP Website

Op weg naar Tokio: Bas Verwijlen

In de serie 'Op weg naar Tokio' gaat Dtv Sport op bezoek bij sporters uit de regio Oss/Bernheze, die kans maken op een ticket naar de Olympische Spelen 2020 in Japan. Dit keer aandacht voor schermer Bas Verwijlen.

Voor de vierde keer op rij wil Bas Verwijlen naar de Olympische Spelen. De degenschermer, die in Den Bosch woont, haalde in Peking in 2008 de kwartfinale. Ook in Londen 2012 en Rio de Janeiro 2016 was de Ossenaar van de partij. Ook dit keer staat Verwijlen er goed voor om de Spelen te bereiken. “Ik heb wel een modus gevonden hoe ik toe kan leven naar een toernooi”, merkt de schermer op.

Om de Spelen te halen moet hij bij de beste twee van Europa zitten, aangezien Nederland geen team heeft dat zich kan kwalificeren. Het olympische jaar begon lastig met tegenvallende resultaten op twee World Cups. Op het EK en het WK ging het wel goed, met twee keer een plaats in de top acht. Verwijlen staat nu gedeeld vierde op de wereldranglijst en tweede op de olympische ranglijst. In april wordt bekend of Verwijlen naar Tokio mag, een stad waar hij nog nooit een toernooi heeft gehad.

De schermer doet zijn sport al 31 jaar. Hij denkt nog niet aan stoppen. “Ik vind het nog leuk. Ik merk fysiek wel dat ik geen 18 meer ben, maar het gaat nog te makkelijk.”

Bekijk hieronder ook de eerdere afleveringen in de serie 'Op weg naar Tokio':