advertentie Banner SNLR.nl

Op weg naar Tokio: Bodine Schoenmakers

In de serie 'Op weg naar Tokio' gaat Dtv Sport op bezoek bij sporters uit de regio Oss/Bernheze, die kans maken op een ticket voor de Olympische Spelen 2020 in Japan. Dit keer  Bodine Schoenmakers uit Dieden.

De taekwondoka behaalde afgelopen weekend de finale van het EK in het Ierse Dublin. Ze moest vrij snel na haar halve finale opnieuw in actie komen. Zo fanatiek dat ze die middag een arm brak, verloor ze de finale met 6-2 van haar tegenstander uit Kroatië. Het was haar beste resultaat, na een eerdere bronzen plak op een EK. “Een mooie stijgende lijn. De volgende keer goud, daar gaan we voor”, zegt Schoenmakers.

Het doel van de 23-jarige vechtsporter is deelname aan de Olympische Spelen. “Ik droom er van sinds ik jong ben. Ik stop niet voordat ik het heb gehaald”, vertelt Schoenmakers met een strak gezicht. Ze begon met sporten bij sportcentrum Tapia in Oss en traint inmiddels vaak in Amersfoort.

De kans is groot dat Schoenmakers in april mee mag doen aan het Olympisch kwalificatietoernooi in Milaan. Van alle deelnemers gaan alleen de twee finalisten naar Tokio. “Het zit er wel in, maar die dag moet alles meezitten.”

Parijs 2024
Als het nu al lukt, is dat mooi, maar eigenlijk denkt Schoenmakers meer aan Parijs 2024. Ze traint pas twee jaar met coach en haar vriend Giorgio Janmaat. “We willen eigenlijk een volledige periode van vier jaar de tijd nemen om ons te richten op de Spelen”, aldus Schoenmakers.

Eerdere afleveringen: