advertentie Banner SNLR.nl

Op weg naar Tokio: Jan van Tongeren

In de serie 'Op weg naar Tokio' gaat Dtv Sport op bezoek bij sporters uit de regio Oss/Bernheze, die kans maken op een ticket naar de Olympische Spelen 2020 in Japan. Dit keer aandacht voor handboogschutter Jan van Tongeren uit Demen.

Van Tongeren werd afgelopen weekend verrassend Nederlands kampioen in het Brabantse Ulvenhout. Hij schoot zijn persoonlijk record in de kwalificatieronde. Vorig jaar werd hij nog tweede in Den Bosch. "Maar het is erg leuk om in mijn eerste jaar als senior direct te winnen", zegt de 20-jarige Van Tongeren.

Over zijn kansen op deelname aan de Spelen is hij voorzichtig. "Er kan ontzettend veel gebeuren. Ik kan in feite morgen mijn pols breken. Maar ik ga zo veel mogelijk pijlen in de tien schieten en er alles aan doen om naar de Spelen te gaan."

De schutter traint bijna dagelijks op Papendal. Een plek waar nog meer goede Nederlandse schutters hun thuis hebben, onder wie Rick van der Ven uit Oss en Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther. Of zij ook echt met zijn drieën naar Tokio mogen, is afwachten. Het Nederlands team is in ieder geval al gekwalificeerd voor de teamwedstrijd.