advertentie Banner SNLR.nl

Op weg naar Tokio: Sanne Voets

In de serie 'Op weg naar Tokio' gaat Dtv Sport op bezoek bij sporters uit de regio Oss/Bernheze, die kans maken op een ticket voor de Paralympische Spelen 2020 in Japan. Dit keer Sanne Voets uit Berghem.

Pas een week of vier, vijf voordat de Paralympische Spelen beginnen, weet Voets of ze deel mag nemen. Nederland mag vier combinaties meenemen, maar of ze daar samen met haar paard Demantur RS2 NOP bij zit, blijft afwachten. "Je kunt nergens van uit gaan in de sport en zeker niet in de paardensport. Het moet allemaal heel blijven en lukken op het moment dat het bepaald wordt", zegt de amazone met een beperking.

2019 was een goed jaar voor Voets en Demantur. Ze pakten de Europese titel in een stadion vol bekenden in Rotterdam. "Het jaar voor de spelen is altijd heel spannend. Je bent dan minder gefocust op resultaat, maar kunt wel veel informatie verkrijgen over het jaar wat gaat komen. We hebben alles gewonnen wat er te winnen viel. En daarmee hebben we een goede generale gedraaid voor Tokio."

De 33-jarige amazone is met haar huidige paard regerend Paralympisch kampioen. "De ultieme uitdaging is om de beste te blijven. Er is in Tokio maar één kleur die er toe doet", vindt Voets.

Eerdere afleveringen: