Op zoek naar pareltjes in Museum Jan Cunen

Is het kunst of toch gewoon kitsch? Mensen die daarover twijfelden konden zondagmiddag in Museum Jan Cunen zekerheid krijgen.

Daar werd de tweede editie gehouden van ‘De Osse Kunst of Kitsch’. Net als in het bekende tv-programma konden bezoekers zelf spullen meenemen om te laten taxeren door drie experts.

En zij kregen heel wat mogelijke kunstschatten voorgeschoteld. Van Afrikaanse beeldjes tot porseleinen schalen en van tekeningen tot zilveren lepels en gouden zakhorloges.

De experts Vincent Cober, Charles Bastings en Willem Beuving hadden meestal al snel door of ze iets waardevols in handen kregen maar soms moest er toch wat beter gekeken worden. De waarde van een object is vaak ook een kwestie van vraag en aanbod, en van wat er op dat moment in de mode is, daar waren de experts het wel over eens.

Voor de bezoekers was het vooral leuk om nu eens duidelijkheid te krijgen over de artikelen die ze meebrachten. En soms hadden ze een beetje pech: “Deze porseleinen schaal had zomaar 1200 tot 1400 euro kunnen opleveren, maar ja, hij is een keer gebroken en weer hersteld. Maar ik vind het nog steeds een mooie schaal!”, aldus een van de bezoekers van de middag.

advertentie

Lees ook deze artikelen