advertentie Banner SNLR.nl

Opbrengst Heesch' benefietconcert dit jaar voor Matchis

Stichting Matchis is uitgekozen als het goede doel van de achtste editie van het benefietconcert Nothing Else Matters in Heesch. Dat vindt plaats op zaterdag 7 maart in cultureel centrum de Pas.

Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedziektes die een stamceltransplantatie nodig hebben om te overleven, zo snel mogelijk een passende donor oftewel match vinden. Daar is ook geld voor nodig. Op de avond zelf kunnen donoren zich aanmelden. 

Nothing Else Matters is een initiatief van de band Co-Incidental uit Heesch. Zij treden elk jaar belangeloos op, samen met nog vier andere bands. Dit keer zijn dat Outline, Jamcat, Yoe Teek Mie In De Meeling en Vanavond Niet Schat. De toegangskaarten kosten 12,50 euro.

Vorig jaar werd 7000 euro opgehaald met het concert. Toen ging het bedrag naar creatief centrum Het Zonneschijntje, waarmee zij een vakantie konden organiseren voor kinderen op landgoed de Biestheuvel in Hoogeloon. 

Matchis is een bekend goed doel in de regio. Vorig jaar ging bijvoorbeeld de opbrenst van de fietstocht Bike my Day naar dezelfde stichting.