Opbrengst kaartverkoop 11-11 gebruikt voor extra kosten coronachecks

De Bossche horeca werkt tijdens 11-11 met toegangskaartjes om te voorkomen dat het te druk wordt maar ook om het checken van de coronatoegangsbewijzen (CTB) te kunnen betalen. Daar is namelijk extra personeel voor nodig.

De opbrengsten van de kaartverkoop worden volgens de gemeente ook gebruikt om de horeca te ondersteunen die op 11-11 niet iets voor de deur kan organiseren en daardoor omzet kan mislopen. Het werken met toegangskaarten en polsbandjes op 11-11 is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Volgens de gemeente is samen met de horeca besloten om het op deze manier te gaan doen.

Maximale capaciteit

Het CTB kan alleen gecheckt worden als er wordt gewerkt met afgebakende evenementenpleinen en horecavoorzieningen. Dat betekent dat er een maximale capaciteit is en daarom worden er kaarten verkocht. Volgens de gemeente moet voorkomen worden dat er te veel mensen naar de stad komen die uiteindelijk nergens naar binnen kunnen. De gemeente en de horeca willen in de aanloop naar 11-11 de regels nog duidelijk communiceren.