advertentie Banner SNLR.nl

Opening scholen: ‘Het voelt als een feestdag’

Na bijna twee maanden thuis lessen volgen, mochten de kinderen van basisschool De Hobbit in Rosmalen eindelijk weer naar school.

Andere omstandigheden dan normaal, maar de leerlingen zijn maar wat blij dat ze weer in hun klaslokaal zitten. “Ik vind het wel leuk want dan kan ik iedereen weer normaal zien”, zegt een leerling van groep 6. Dat geldt ook voor een jongetje uit groep 6. “Thuis was het niet altijd even fijn omdat het soms wat moeilijk was. En soms snappen je ouders het ook niet en dan moet je het weer helemaal vragen.”

Meester Maarten Coppens was ook blij dat hij zijn leerlingen weer in zijn klas had zitten. “Toen ik vanmorgen wakker werd, was ik blij dat ik iedereen vandaag weer live zou zien. Het voelt ook een klein beetje als een feestdag.” Daarom hangen er ook slingers in het klaslokaal.

De opening van De Hobbit ging niet zonder slag of stoot. De directie heeft veel geregeld dat de kinderen veilig naar school kunnen en dat er op gepaste afstand lesgegeven wordt. “Mijn zorg blijft of wij hier op De Hobbit corona buiten de deur houden”, vertelt directeur Mary-Ann van Hoof.