advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Opent Festyland straks het 'festivalseizoen'? Organisatie sluit nog niets uit

Met duizenden mensen op een veld losgaan, we kunnen het ons bijna niet meer voorstellen. Maar met de nieuwe versoepelingen die deze zomer ingaan, is een festival in theorie wel weer mogelijk. De organisatie van Festyland in Volkel sluit dan ook nog niet uit dat het feest in oktober toch doorgaat.

"De maatregelen veranderen zo vaak, dus het is moeilijk om daar nu al iets over te zeggen", vertelt organisator Rien Somers. Festyland dat jaarlijks in oktober het festivalseizoen afsluit op het Hemelrijk terrein, leek dit jaar voor het eerst in dertien jaar niet door te kunnen gaan. In zijn laatste coronapersconferentie zei Mark Rutte echter dat er geen maximumaantallen meer gelden voor buitenevenementen - mits de anderhalve meter-regel aangehouden wordt - en festivals zo weer denkbaar worden. 

'Nog genoeg tijd om het festival goed neer te zetten'

De organisatie van Festyland kijkt het daarom nog even aan. "Half juli steken we de koppen bij elkaar om te kijken wat er mogelijk is en in augustus hakken we de knoop definitief door." Dan is volgens Somers nog genoeg tijd om het festival goed neer te zetten. "Het is de laatste paar weken ten positieve gekeerd en de 1,5 meter-regel staat nu ook al ter discussie. Het is pas in oktober, dus we kijken de spreekwoordelijke kat uit de boom, maar misschien zijn we straks wel de opener van het festivalseizoen en niet meer de afsluiter."