advertentie Banner SNLR.nl

Operatie Alfa: wapens, explosieven, drugs en geld gevonden

De politie heeft tijdens het onderzoek in het kamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss automatische vuurwapens, drugs, geld en mogelijk explosieven aangetroffen.

Het is onderdeel van operatie Alfa die woensdagmorgen is gestart.

Bij dit onderzoek naar een crimineel familienetwerk in Oss zijn eerder vandaag drie mannen aanhouden op en bij het kamp. Naast Martien R. en zijn zoon Anton is een derde man, ook familie, opgepakt.

Geld, drug en vuurwapens
Na de aanhoudingen werd het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss ontruimd en volledig afgesloten voor onderzoek. Op en rond het kamp, maar ook op andere plekken in Oss en omgeving, werd met onder meer specialisten van Defensie en de Belastingdienst met succes gezocht naar geld, drugs en vuurwapens.

In verschillende verborgen ruimtes werden meerdere (automatische) vuurwapens gevonden. Ook werd er geld en harddrugs aangetroffen op meerdere plekken. De doorzoekingen gaan de komende dagen door op het woonwagenkamp, dat voorlopig afgesloten blijft. Bewoners zijn allemaal elders ondergebracht.

Er zijn mobiele politiekantoren gestationeerd zodat de politie voor langere tijd op deze locatie aan het werk kan blijven.

Resultaten
De onderzoeksleiding wil pas op een later moment meer kwijt over de resultaten: “De doorzoekingen zijn nog bezig en een inventarisatie moet nog plaatsvinden. Het onderzoek op het kamp neemt sowieso de nodige tijd in beslag omdat wij denken dat op dit kamp de criminele activiteiten van de familie werden beraamd. Juist daarom gaan wij op deze locatie zo uitgebreid te werk', aldus een politiewoordvoerder.

Mogelijke explosieven
Aan het einde van de middag werden tijdens de doorzoeking mogelijke explosieven gevonden in een verborgen ruimte: “Gelet op de risico’s die daaraan verbonden zijn, komen specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) naar het kamp. De doorzoeking gaat verder zodra dit mogelijk is.”

Nieuwe aanhoudingen niet uitgesloten
Het onderzoek naar het criminele familienetwerk en de doorzoekingen gaan de komende tijd verder. Het kamp wordt intussen bewaakt. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.