advertentie Banner SNLR.nl

'Opgepakte Ossenaar (24) legde eerder valse moordbekentenis af'

De man (24) uit Oss die vorige week door de politie is opgepakt, zou in juni 2018 vals hebben verklaard dat hij verantwoordelijk was voor de dood van Peter Netten, die bij een schietpartij om het leven kwam.

Dat schrijft het Brabants Dagblad. De Ossenaar werd aangehouden in het kader van Operatie Alfa. Hij zou in de zomer van 2018 hebben verklaard dat verantwoordelijk was voor de dood van Netten, die overleed na een schietpartij bij het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat. Hij zat daarna een half jaar in de gevangenis en kwam daarna vrij.

Later maakte justitie bekend dat ze informatie had gekregen dat de man de schuld op zich zou willen nemen in ruil voor 1.5 miljoen euro, zo meldt de krant. Dit zou Martin R., die aan het hoofd staat van het criminele netwerk waar Operatie Alfa op gericht is, hem beloofd hebben.

Nu wordt de man verdacht van het lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en vuurwapenbezit. Naast de aanhouding van vorige week, werden nog twee andere mannen van 53 en 75 jaar aangehouden.

Sinds de start van Operatie Alfa in november vorig jaar zijn er nu vijftien mensen aangehouden. Acht daarvan zijn familie van elkaar.