advertentie Banner SNLR.nl

Opmerkelijke opleving zaterdagvoetbal in Oss

sv TOP en O.S.S. '20 maakten vorige week allebei bekend volgend seizoen te starten met een zaterdagtak. Zonder dat ze het van elkaar wisten, maar wel allebei met eenzelfde reden.

Hoe meer keus binnen Oss, hoe beter voor het Osse voetbal.

• Jordi van Sinderen, bestuurslid O.S.S. '20

"We merken dat heel veel jeugdspelers net de stap naar het eerste elftal niet halen", zegt bestuurslid Tom Dominikus van sv TOP. "Voorheen was het zo dat iemand redelijk clubgebonden was. Maar na twee jaar maken voetballers vaak de overstap naar een andere club om daar in een eerste elftal te kunen spelen", vult Jordi van Sinderen van O.S.S. '20 aan. "We willen de jongens graag bij onze club houden."

Cito zaterdag als voorbeeld
Zaterdagvoetbal is vooral populair bij clubs die van oorsprong al op zaterdag voetballen. Maar ook in het Westland en in de regio Nijmegen duikt de ene na de andere zaterdagclub op. In Oss was Cito lange tijd de enige club die met een eerste team uitkwam in een competitie op zaterdag. "De tijden zijn aan het veranderen", zegt Dominikus. Initiatiefnemer Roel Kuilder van sv TOP: "Het moet misschien even indalen, maar uiteindelijk is het iets waar we mee kunnen pochen in de regio."

De tijden zijn aan het veranderen.

• Tom Dominikus, bestuurslid sv TOP

Bij beide clubs is enthousiast gereageerd op het voorstel. sv TOP heeft al een trainer gevonden (John Putters van SBV) en is op zoek naar spelers. Ook bij O.S.S. '20 lijkt het goed te komen voor volgend seizoen. Van Sinderen: "Hoe meer keus binnen Oss, hoe beter voor het Osse voetbal."

Zondagtak gaat wellicht op zaterdag spelen
Het eerste team van de voetbalclub die speelt op de Rusheuvel doet het zo goed in de derde divisie, dat weleens zou kunnen zijn dat O.S.S. '20 promoveert naar de tweede divisie. Veel van de wedstrijden in die competitie zijn op zaterdag. "Bij promotie gaan we proberen om de ene keer op zaterdag en de andere keer op zondag te voetballen. We blijven een zondagclub en het zal onze nieuwe zaterdagtak niet in de weg staan", aldus Van Sinderen.