Opnieuw protest tegen Heesch-West

Bij het gemeentehuis in Heesch werd woensdagavond opnieuw gedemonstreerd tegen het toekomstig bedrijventerrein Heesch-West.

Zo’n 50 mensen hadden zich verzameld voorafgaand aan een commissievergadering. ‘Trek de stekker niet uit het vetorecht’, stond te lezen op een groot bord, want dat onderwerp kwam aan de orde tijdens de vergadering.

Binnen namen vijf vertegenwoordigers van het platform ‘Eerlijk over Heesch-West’ het woord om hun zorgen kenbaar te maken aan de partijen. Veel hielp dat niet, want de partijen in de raad, met uitzondering van de VVD, besloten toch van het vetorecht af te zien.

Tekst gaat verder onder de video

 

Met dat vetorecht zou Bernheze het plan voor windmolens op haar gedeelte van het industrieterrein kunnen blokkeren, iets wat de actievoerders erg graag zouden willen. De partijen benadrukten dat afzien van het vetorecht alleen betekent dat de mogelijkheid van drie windmolens op Heesch-West nu goed onderzocht kan worden door de gemeenten Bernheze, Oss en Den Bosch.

Er is nog steeds niets beslist over wat er precies gaat komen op het industrieterrein en in wat voor vorm. Daar heeft de gemeente in een later stadium nog genoeg over te zeggen, zo gaven de partijen aan tegenover de actievoerders.

Veel omwonenden zien, zoals bekend, het bedrijventerrein niet zitten. Ze zijn bang voor overlast van zware industrie, windmolens en vrachtwagens en vrezen grote gezondheidsproblemen voor de bewoners rond het terrein.