advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Oppashondjes helpen ouderen tegen eenzaamheid: 'Je kunt er de hele dag tegenaan kletsen'

Een actiever en leuker leven voor ouderen en voor honden. Dat is het doel van stichting OOPOEH die hondenbaasjes en ouderen in contact probeert te krijgen met elkaar.

De ouderen hebben zo een maatje en de hondenbaasjes een oppas voor hun hond. OOPOEH staat voor Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier.

Iedere week komt Denise Maassen met haar hondje Binky langs bij Yvonne Teljeur. Vol enthousiasme wordt Binky dan ontvangen door Teljeur: "Het is zo geweldig, je krijgt zoveel liefde van een hond." Maassen en Teljeur vonden elkaar via Stichting OOPOEH en er was meteen een klik. "We zijn hele goede vriendinnen geworden", zegt Teljeur. Naast het gezelschap van een hond kan Stichting OOPOEH, dus ook zorgen voor sociaal contact met de baasjes.

Gezelschap
Tijdens de coronacrisis zitten er veel ouderen thuis en oppassen op een hond kan dan een uitkomst bieden. "Je kunt er de hele dag tegenaan kletsen, je zit letterlijk niet meer alleen op de bank", vertelt Maassen. "Dat verschil kan een hond echt maken."

Oppashonden gezocht!
In Oss en Den Bosch zijn er ook veel ouderen die nog geen match hebben gevonden, waaronder Conny Jongejan: "Als je hond alleen zit, gun je hond een lekkere wandeling en gun OOPOEH ook een lekkere wandeling."