Oproep aan gemeente in windmolen-plan: ‘Doe niet meer dan gevraagd wordt’

De Bossche politiek buigt zich weer over het vraagstuk rondom de windmolens in de Rosmalense en Nulandse polder. Bewonerscollectief Groen inZICHT wil meedenken, maar heeft zijn bedenkingen bij de omvang van het plan.

De omvang, de lengte en de exacte plaats is nog niet bekend, maar toch houdt de komst van het windmolenpark in de Rosmalense en Nulandse polder de gemoederen al lange tijd bezig.  Buurtbewoners maken zich zorgen. Dat begrijpt D66-raadslid Geert Verbruggen.

“Die zorgen zijn niet onterecht. Het gaat een impact hebben, maar de wereld verandert. We gaan meer elektriciteit verbruiken, die moet ergens worden geproduceerd. We moeten de verantwoordelijkheid nemen om dat op een schone manier te doen. En dat moeten we ook op een zorgvuldige manier doen.”

Bewonerscollectief Groen inZICHT berekende dat er veel minder windmolens nodig zouden zijn om alsnog aan de benodigde energieopbrengst te kunnen komen. Daarop kwam dinsdag tijdens de commissie ‘Omgeving’ een reactie van wethouder Mike van der Geld. Hij stelde dat de berekening van Groen inZICHT geen rekening heeft gehouden met de stijgende behoefte aan energie.

Groen inZICHT-voorzitter Pascal Spelier uit daar kritiek op: “Dat is een foute opmerking van wethouder Mike van der Geld. Er wordt al uitgegaan van een verwachting, daar is al rekening mee gehouden. Hou je aan die verwachting. Doe gewoon wat je gevraagd wordt en niet meer dan dat.”