advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Oproep 'Bakkie doen' die leidde tot rellen in Eindhoven op 28 februari naar Den Bosch

De oproep ‘Bakkie doen’ aan mensen in Nederland die zondagmiddag uitliep op enorme rellen in Eindhoven en Amsterdam krijgt mogelijk ook een vervolg in Den Bosch.

Volgens een flyer die rondgaat op internet en communicatiemedium Telegram is het over een maand, op zondag 28 februari, de bedoeling om op het terrein van de Pettelaarse Schans ‘koffie te gaan drinken’. Overigens wordt op de flyer zelf gesproken van de Pettelaanse Schans.

Mensen worden opgeroepen om op zondagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur te verzamelen met ‘koffie, koekjes, de kids, de hond en zelfs bloemen voor elkaar.

Bij de rellen gisteren was daar weinig van te zien. De relschoppers dronken weinig koffie maar waren vooral druk met de confrontatie zoeken met de politie, het vernielen van het station en het plunderen van de winkels daar. De politie heeft alleen al in Eindhoven 70 relschoppers opgepakt.

Zondagavond was er nog een oproep vanuit de wijkagent in de Maaspoort om toch vooral binnen te blijven tijdens de avondklok.