advertentie Banner SNLR.nl

Optochtbal in Krullendonk: 'We maken er een mooi fisje van!'

In cultureel centrum De Pas in Heesch werd zondag als alternatief voor de afgelaste optocht het Grote Optochtbal georganiseerd.

Ook in Heesch kon de optocht door het stormachtige weer niet doorgaan. “Dit is vervelend voor iedereen, maar vooral voor de wagenbouwers natuurlijk”, aldus prins Porcus XLIX. “Ik had de wagens al gezien, het zou gewoon een kei mooie optocht zijn geworden.” Zijn adjudant Arjan was positief gestemd en blij met het alternatief in de Pas. "We maken er gewoon een mooi fisje van."

In plaats van de optocht werden er in De Pas diverse carnavalsacts georganiseerd door hofkapel de Dors(t)vlegels, CV Nie (meer) Te Houwe en de dansgarde. Daarnaast was er een prijs voor de best geklede carnavalsvierders. Bij de vrouwen werd deze prijs gewonnen door de dames van carnavalsclub P.E.R.D. met hun thema ' Elf tips om er ondanks een afgelaste optocht toch een mooie carnaval van te maken'.  Bij de heren won Tom Huismans van carnavalsvereniging Tosti de prijs. Hij was verkleed als Mexicaan.

Optocht
De afgelasting van de optocht mocht de pret in Heesch door het Grote Optochtbal niet drukken. De carnavalsoptocht is  overigens nog niet definitief van de baan. Stichting Carnavalsviering Heesch onderzoekt momenteel of de optocht verzet kan worden naar Halfvasten.