advertentie Banner SNLR.nl

Optochten Uden en Volkel afgeblazen: 'weer te slecht'

Slecht nieuws voor carnavalsvierders in Uden, de grote optochten die zondag gepland stonden voor Uden en Volkel zijn afgelast. De Koerissen en De Piepers zijn zaterdag, na een spoedoverleg tot dit besluit gekomen.

De afgelopen uren maakten verschillende carnavalsverenigingen in Brabant de beslissing om hun optochten af te lasten, vanwege de harde wind en voorspelde regen. “Op basis van wat we nu weten over het totale weerbeeld, waarbij we de door het KNMI verwachte code geel en het advies van de veiligheidsregio hebben meegenomen, is dit besluit genomen," aldus de carnavalsverenigingen. 

'Odiliapeel mooiste optocht'
De optocht van Odiliapeel is zaterdag wel doorgegaan en dat is daarmee ook de enige in de gemeente. "Het is heel jammer, maar meerdere optochten worden al afgelast en dan valt het niet mee deze beslissing te maken", vertelt burgemeester Hellegers in Odiliapeel. "Dit is dit jaar de mooiste optocht in de gemeente Uden, want die in Volkel en in Uden gaan vanwege de slechte weersverwachtingen niet door."

Alternatief programma
Als vervanging voor de afgelaste optochten treedt Frans Bauer zondag om 15.30 uur op in de carnavalstent. Vanaf 14:00 uur ontvangen de Prins, de Raad van Elf, de Dansgarde en de jeugdgroep alle deelnemers, bouwers en het publiek in de feesttent.