advertentie Banner SNLR.nl

Oranje pillenstrip bij station in Oss

De pillenstrip bij het station in Oss kleurt binnenkort oranje. Dat heeft alles te maken met een campagne van OrangeTheWorld die hiermee aandacht vraagt voor geweld tegen vrouwen.

De lampjes in het kunstwerk op de Kiss & Ride-strook bij het Osse station zijn vrijdag vervangen door oranje exemplaren. Die gaan op 25 november pas aan, op de dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Internationale Dag tegen geweld tegen vrouwen.

(Tekst gaat verder onder de video)

De pillenstrip op die plek is een eerbetoon aan de anticonceptiepil die in Oss is ontwikkeld en een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de groei van het achterliggende Osse bedrijf Organon. De oranje kleur is een wereldwijd statement om te focussen op geweld tegen vrouwen. 

Oranje gemeentehuis
In meer dan honderd landen wereldwijd worden gebouwen, fonteinen en kunstwerken tijdens de campagneperiode tussen 25 november en 10 december oranje uitgelicht. Behalve de pillenstrip kleurt tijdens de actieperiode ook het gemeentehuis in Oss oranje.

Symbool van vrijheid van de vrouw
"Als onderdeel van Global Goals zetten wij ons in Oss in voor gelijkheid tussen man en vrouw", aldus burgemeester Buijs in een reactie. "De pil is in Oss uitgevonden en de pillenstrip bij het station ons symbool van de vrijheid van de vrouw."