advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

OranjeRijk neemt beheer van De Balans in Uden over

De gemeente Uden heeft het beheer van ontmoetingsplein De Balans in de Flatwijk overgedragen aan Stichting OranjeRijk. Hierdoor wordt OranjeRijk verantwoordelijk voor het gebruikersbeheer en de programmering van de activiteiten in De Balans.

Als een steuntje in de rug krijgt de stichting een subsidie van 15.000 euro. Hiermee kunnen de  activiteiten worden uitgebreid en kan de stichting naar verwachting op korte termijn naar een kostendekkende exploitatie toe groeien.

Stichting OranjeRijk werd opgericht in 2019 als maatschappelijke organisatie die zich inzet voor het welzijn van de Flatwijkbewoners. Wekelijks worden activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de behoeften in de buurt. Zo zijn er maaltijdvoorzieningen, een buurtkapper, een klussendienst en speciale activiteiten voor ouderen en kinderen. Er zijn ook trajecten opgestart waarin bewoners zich verder kunnen ontwikkelen en bijvoorbeeld werkervaring kunnen opdoen.

Volgens de gemeente heeft OranjeRijk in korte tijd veel voor elkaar gekregen en is het doel dat werd gesteld met de pilot ‘Wijkcoöperatie Flatwijk’ bereikt.