advertentie Banner SNLR.nl

Orthen krijgt alsnog gelijk over bezwaar trampolinehal

Buurtbewoners die tegen de komst van een trampolinehal waren in de San Salvatorkerk in Orthen, hadden groot gelijk. De gemeente had hier niet eens een vergunning voor mogen verstrekken.

Dat is de uitkomst van rechtszaak afgelopen donderdag over deze zaak. Hoewel de trampolinehal er niet gekomen is, en het Bossche bedrijf Jump XL zelf uiteindelijk bedankte voor de eer, ging de zaak over de besluitvorming gewoon door. En het oordeel van de rechter loog er niet om. Zo had de gemeente beter moeten kijken naar onder meer de parkeergelegenheid in het gebied rond de kerk en de mogelijke geluidsoverlast van de trampolinehal. De bezwaren van omwonenden hadden niet zo makkelijk opzijgeschoven mogen worden.

Het bedrijf Jump XL met met onder meer vestigingen in Oisterwijk, Waalwijk en Eersel kreeg in maart 2018 de vergunning om zich in de kerk in de wijk Orthen te vestigen. Dat zorgde toen voor veel onrust in de buurt. De gemeente had bij het verlenen van de vergunning niet uit moeten gaan van de parkeernorm zoals die bij sporthallen geldt, aldus de rechter. Want een trampolinecentrum is een andere bestemming dan een sporthal. Ook heeft de gemeente niet genoeg rekening gehouden met de stemmen en het geluid van aankomende mensen.