Nieuwjaarsconcert Orthense Harmonie met zes jubilarissen

Meerdere mijlpalen voor de Orthense Harmonie dit jaar. Maar liefst vijf muzikanten vieren een jubileum en het jeugdorkest viert haar eerste lustrum.

Dat wordt op 26 januari gevierd tijdens het nieuwjaarsconcert van de harmonie, met de toepasselijke naam ‘Jubilissimo’. Het concert is onder meer voor Lia van Rossem een mijlpaal. Van Rossem speelt 25 jaar klarinet bij de harmonie. De tweede jubilaris is Stefan Bertrums. Stefan is gestart bij de drumband die toen nog bij de harmonie hoorde, en is daarna overgestapt naar de trombone. Hij is inmiddels 40 jaar lid.

De broers Henk en Adri Broekhof zijn ieder 50 jaar lid. Adri speelt trombone en Henk speelt na klarinet, altsaxofoon en tenorsaxofoon, nu de bariton sax. Ze leiden leerlingen op en hebben jaren in het bestuur gezeten. Ad van der Aa spant de kroon: hij is 60 jaar lid van de harmonie. Hij speelt fagot en zat jarenlang in het bestuur.

230 jaar muziek
Het jeugdorkest bestaat dit jaar vijf jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een opleidingsorkest van formaat. Vanuit het kinderinstaporkest (KIO) en het volwasseninstaporkest (VIO) stromen muzikanten in opleiding door naar dit orkest. Deze zes jubilarissen zijn bij elkaar goed voor 230 jaar muziek.

Het nieuwjaarsconcert van de harmonie van Orthen vindt 26 januari vanaf 14.00 uur plaats in de Kentering in Rosmalen.

Foto: Facebook/OrthenseHarmonie

advertentie

Lees ook deze artikelen