advertentie Banner SNLR.nl

Oss aan de slag met woningen in belastingkantoor

Wonen heeft topprioriteit voor de gemeente Oss en daarin past het plan om nog voor de zomer een begin te maken met de komst van woningen in het voormalige belastingkantoor.

Het plan is om sociale- en midden-huurappartementen en koopwoningen te bouwen aan de Raadhuislaan in Oss.

De gemeente kocht het belastingkantoor in 2017 van Rijksvastgoed voor 770.000 euro. Het leegstaande pand deed daarvoor een tijdlang dienst als opvang voor vluchtelingen. Door het gebouw aan te kopen wilde de gemeente de ontwikkeling van de Raadhuislaan mee bepalen. In plaats van kantoren was het idee om hier een boulevard voor cultuur en wonen te maken. Omdat het Wal Kwartier en wat daar aan woningen zou komen prioriteit had, was de definitieve bestemming voor het belastingkantoor even in de ijskast gezet.

Nu is het tijd voor actie. De plannen voor het oude belastingkantoor passen bij de woonvisie van Oss die donderdag werd besproken tijdens de commissievergadering. De gemeente wil vanwege de economische ontwikkelingen en de groeiende vraag naar woningen in versneld tempo 600 in plaats van 300 huizen bouwen. "Er zijn er inmiddels 340 gerealiseerd. Dat moeten er 600 worden, maar dit vergt tijd", aldus wethouder Joop van Orsouw.

In 2018 blijken er 900 vergunningen te zijn afgegeven voor de bouw van woningen, maar veel projecten zijn nog niet gestart. "Daar gaan we nu achteraan want wonen in het centrum én de kernen heeft voor de gemeente Oss topprioriteit."