advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Oss’ autobedrijf schiet ‘vervoerloos’ burgerinitiatief Eten Over te hulp met leenauto

Angelique Maas, één van de initiatiefnemers van ‘Eten Over – Oss’ liet vrijdag weten dat ze er stiekem van droomde dat een garagebedrijf haar te hulp zou schieten. Die droom is amper drie dagen later uitgekomen.

Autobedrijf Huiskes uit Oss stelt namelijk een leenauto ter beschikking totdat er een definitieve oplossing is gevonden. “Zodat we voorlopig een paar dagen per week een auto hebben om al onze spullen op te kunnen halen. En jullie allemaal weer van brood, groente en fruit kunnen voorzien”, laat Maas trots aan de leden van ‘Eten Over’ weten.

Het burgerinitiatief helpt wekelijks zo’n vijftig gezinnen uit de gemeente Oss die het goed kunnen gebruiken, met name dankzij mensen die ‘eten over’ hebben.

Verdrietig

De auto waarmee Maas het eten ging ophalen, een Suzuki Swift uit ’99, hield er twee weken geleden plotseling mee op. Daardoor was ‘Eten Over’ enorm onthand. “De leden weten: geen auto, is geen Eten Over. Ze zijn allemaal net zo verdrietig als ik. Iedereen weet dat die auto het heiligdom was van Eten Over”, zei Maas daarover.

Nu Huiskes een leenauto ter beschikking heeft gesteld, kan Eten Over - in ieder geval tijdelijk - weer volop aan de slag. Op de Facebook-pagina van Eten Over wordt lovend gereageerd op het goede nieuws: 'Fantastisch', 'een geweldig gebaar' en 'dikverdiend' is een kleine greep uit de reacties.