advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Oss denkt na over coronaproof jeugdactiviteiten tijdens feestdagen

Wat kun je in Oss op een verantwoorde manier organiseren om de jeugd tijdens de feestdagen toch wat vertier te kunnen bieden? De gemeente Oss onderzoekt daarvoor momenteel de mogelijkheden.

De vraag is neergelegd bij onder meer het Sport Expertise Centrum, de jeugdverenigingen, horeca en kermisexploitanten.

Volgens wethouder Thijs van Kessel is het erg lastig om iets van de grond te krijgen omdat er nog veel onduidelijk is over hoe het verder gaat met het coronavirus: “Maar we hebben in de zomer gezien dat het erg belangrijk is om in zo’n vakantieperiode de jeugd iets te kunnen bieden. We hebben toen erg ons best gedaan om toch de kermis te kunnen organiseren.”

Hoe en wat er in Oss zou kunnen worden bedacht, weet de wethouder nog niet: “Ik hoop daarover in de loop van de week wat concreter te kunnen worden. Ik heb de vraag in ieder geval breed uitgezet. Dus denk met ons mee om iets leuks te kunnen organiseren.”

Volgens Thijs van Kessel wordt ook landelijk inmiddels steeds meer ingezien dat het voor jongeren erg belangrijk is om wat vertier en afleiding te hebben. “Landelijk is het kwartje wel wat meer gevallen om jongeren waar mogelijk wat meer ruimte te geven. Hoe we dat in Oss op een veilige manier kunnen doen, is nu dus nog even de vraag.”