advertentie Banner Trined

Oss maakt zich op voor festival Oss Scoort! Global Goals

OSS - Op het Sint Barbaraplein langs de Groene Engel en op het Walplein wordt vandaag het festival Oss Scoort! Global Goals gehouden. De aanleiding voor het festival is het 10-jarig bestaan van het Platform Global Goals in Oss.

Tijdens âOss Scoort! Global Goalsâ laten de gemeente Oss en 50 bedrijven, scholen, zzpâers en (vrijwilligers- en sport)organisaties in het Barbarapark (12.00-18.00 uur) en op het Walplein (11.00-17.00 uur) zien welk van de 17 doelen zij hebben omarmd en wat zij doen om dat doel te bereiken. Er zijn volop activiteiten, informatie, sport, kleur, kunst, cultuur, muziek, dans en eten en drinken.

Doel van het evenement is om de 17 global goals bekender te maken bij een groot publiek. Elk doel is geadopteerd door een ambassadeur die er tijdens het festival aandacht voor vraagt. De voedselbank, Muzelinck, dansschool Dimphy en Big Band Ravenstein belichten bijvoorbeeld 'geen honger' en Vos Logistics houdt zich bezig met duurzame industrie.

De Maasdijk
Omdat het festival in alle kernen van Oss moet plaatsvinden, wordt er samengewerkt met het sportevenement De Maasdijk, dat eveneens op 16 juni wordt gehouden.