Oss neemt maatregelen om Parkeerbedrijf weer financieel gezond te krijgen

De gemeente Oss moet maatregelen nemen om het Parkeerbedrijf weer financieel gezond te krijgen. Vanwege corona zijn de opbrengsten in 2020 en 2021 namelijk flink teruggelopen.

Er kwamen minder mensen naar de stad om te winkelen en dus werd er ook minder geparkeerd. Voor de korte termijn zijn nu alvast enkele maatregelen genomen zodat het Parkeerbedrijf in ieder geval tot en met 2022 het hoofd boven water kan houden.

Door te gaan werken met een scanauto moet het makkelijker worden om te handhaven op parkeerovertredingen. De opbrengsten van de parkeerhandhaving liepen de afgelopen jaren terug van 300.000 euro per jaar tot 60.000 euro in 2019. Dat was dus nog voor de coronatijd. Door meer boetes uit te delen moeten de inkomsten weer omhoog gaan, zo is de verwachting.

Bergoss-garage eerder dicht

Om geld te besparen worden ook de openingstijden van de Bergoss parkeergarage ingekort. Die is nu nog iedere dag tot 22.00 uur geopend maar dat wordt tot 19.00 uur op maandag, dinsdag en woensdag en tot 21.00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op de koopzondag is de garage open van 12.00 tot 18.00 uur. Abonnementhouders kunnen nog steeds 24 uur in de garage terecht.

De maatregelen voor de lange termijn komen te staan in een nieuw parkeerbeleidsplan dat volgend jaar klaar moet zijn.