Archieffoto Geffense Plas

Oss zoekt nieuwe uitbater voor Geffense Plas, eindelijk zicht op verbeteringen

Uitbater Perry van Casteren draagt het stokje bij de Geffense Plas over, meldt de gemeente Oss. Volgens CDA-wethouder Johan van der Schoot gaat de gemeente nu op zoek naar een nieuwe exploitant.

Van Casteren nam al voor de eeuwwisseling via een pachtconstructie de exploitatie van de Geffense Plas over. De gemeente Oss heeft er sindsdien herhaaldelijk bij Van Casteren op aangedrongen dat hij investeringen zou doen om het niveau van de accommodatie en de andere voorzieningen bij de recreatieplas te verhogen. De uitbater heeft dat om verschillende redenen steeds geweigerd.

Potentiële bezoekers mijden de plas omdat het terrein onaantrekkelijk en niet schoon genoeg zou zijn. De gemeente Oss heeft jaren terug al serieus gekeken naar de optie om de pachtovereenkomst af te kopen en zelf eigenaar te worden van de accommodatie. Dat zou neerkomen op een bedrag met zes nullen. Dat was te veel, vond de gemeente.

BillyBird

In mei onthulde Dtv Nieuws dat de eigenaar van het Volkelse recreatiepark BillyBird vergeefs met de gemeente en de uitbater rond de tafel had gezeten om de plas en meteen ook het Golfbad over te nemen. Nieuwbouw van het Golfbad zou dan bij de plas worden gerealiseerd. Dat plan ging uiteindelijk niet door. BillyBird trok zich terug en nieuwbouw voor het Golfbad is nu tussen Oss en Berghem gepland.

Het CDA drong dit voorjaar aan op een actievere houding van de gemeente en verbeteringen af te dwingen. Wethouder Van der Schoot stelde destijds dat het beter was een broedende kip niet te storen. In de begroting voor volgend jaar is 5 ton opgenomen. Volgens Van der Schoot is dat bedrag puur bedoeld voor de eerste ontwikkelingskosten. Oss gaat op zoek naar een nieuwe uitbater. Volgens de wethouder gaat de plas niet dicht en kan er gewoon gezwommen blijven worden.