advertentie Banner SNLR.nl

O.S.S.’20 krijgt nog deze zomer nieuw veld

Bij voetbalclub O.S.S.’20 kan de vlag uit. De volledige Osse gemeenteraad heeft het college namelijk opgedragen dat er nog deze zomer een nieuw veld moet komen voor de club.

De club zit momenteel met een kunstgrasveld dat niet geschikt is om te bespelen. Het is een veld zonder rubberkorrels dat bij wijze van pilotproject bij de Osse club werd uitgeprobeerd. Nu het veld niet functioneert is er een discussie over wie er verantwoordelijk is en wie er moet zorgen voor een nieuw veld. De gemeente, de KNVB, de leverancier en de fabrikant hebben daar allemaal zo hun eigen ideeën over.

De Osse raad vindt in ieder geval dat de verwachte langdurige juridische procedure niet ten koste mag gaan van de club. O.S.S.’20, dat dit jaar 100 jaar bestaat, heeft het veld hard nodig om alle leden op een goede manier te laten voetballen. Wethouder Kees van Geffen had het volste begrip voor de ingediende motie. Vooral omdat het volgens hem waarschijnlijk een juridisch steekspel gaat worden waarbij onzeker is wanneer en hoe het afloopt.

De club hoeft de afloop daarvan dus niet af te wachten en kan het nieuwe veld binnen enkele maanden tegemoet zien. De kosten van het nieuwe veld worden dan gedekt vanuit het integrale voorzieningenbeleid van de gemeente.