advertentie Banner Trined

Jeroen Engelen

O.S.S.'20 ligt uit het bekertoernooi, door corona

O.S.S.'20 is, net als alle andere deelnemende amateurclubs, per direct klaar met het KNVB-bekertoernooi. Dat heeft de KNVB besloten, omdat dinsdagavond bekend werd dat amateurs waarschijnlijk tot minstens half januari nog steeds geen wedstrijden mogen spelen.

Een bittere pil dus voor de amateurs van O.S.S.'20. Op 2 december zou de Osse ploeg tegenover Katwijk staan in de eerste ronde van het bekertoernooi. Die wedstrijd gaat nu niet door en dus blijft het dit seizoen bij de eerste twee voorrondes. 

In de eerste voorronde werden de amateurs van Ajax thuis nog met 5-2 verslagen. Daarna won O.S.S.'20 in Haarlem bij HFC met 0-1. De Ossenaren zijn nu dus, door de strenge maatregelen vanwege het coronavirus, noodgedwongen uitgeschakeld en dus kan er gezegd worden dat 'we nooit zullen weten waar dit bekeravontuur geëindigd zou zijn.'

'Stap van niets naar bijna niets'
Voor het gehele amateurvoetbal geldt dat er nog steeds geen wedstrijden gespeeld mogen worden en ook geen trainingen plaats mogen vinden. "Dit is toch een beetje alsof je na 90 minuten een overwinning uit het vuur sleept, maar de wedstrijd bij het laatste fluitsignaal ongeldig wordt verklaard", laat Jan Dirk van der Zee, directeur amateur- en vrouwenvoetbal van de KNVB, weten via Twitter. "Overal wordt opgeschakeld, maar het voetbal mag alleen van twee naar vier personen op een veld trainen. Voor een teamsport is dat een stap van niets naar bijna niets."

Update

Secretaris Jordi van Sinderen van O.S.S.'20 en voetballer Tony de Groot vinden de bekeruitschakeling jammer, maar beiden zijn niet verrast. "Ik had het wel verwacht. Het was ook aangekondigd dat als we in december niet zouden kunnen spelen, we uit het toernooi gezet zouden worden", aldus De Groot. Hoe het bekeravontuur geëindigd zou zijn weet niemand, maar De Groot is positief. "De makkelijkste weg naar Europees voetbal is via de beker", zegt hij lachend. "Nee, daar denk je niet aan, maar nu hadden we thuis Katwijk geloot. Ik denk op basis van de vorige wedstrijd tegen Koninklijke HFC die we wonnen dat we Katwijk ook konden winnen."

O.S.S.'20 wordt financieel gecompenseerd, maar dat is niet alles. "Daar ging het ons niet echt om. Het sportieve vlak is veel belangrijker. We willen altijd op het hoogste niveau spelen", aldus Van Sinderen.