advertentie Banner SNLR.nl

O.S.S.'20 moet nog langer wachten op nieuw veld

De aanleg van een tweede kunstgrasveld bij voetbalclub O.S.S.'20 loopt opnieuw vertraging op.

De Osse club koos in het voorjaar van 2018 voor een non-infill-veld, zonder de veelbesproken rubberkorrels. Bijna twee jaar later is er nog altijd geen veld. De gemeente Oss - eigenaar van het veld en aannemer en leverancier TenCate/CSC staan lijnrecht tegenover elkaar. Er volgen nu zelfs juridische stappen over wie er opdraait voor welke kosten. En voetbalclub O.S.S.'20 is de dupe.

Acht teams op één veld
"Met 64 teams betekent dat een enorm capaciteitsprobleem", zegt voorzitter Edgar Janssen van O.S.S.'20. "Er trainen op dit moment acht jeugdteams op één veld, dat is geen doen. En uitwijken naar andere clubs is geen optie. Het is onverantwoord om een trainer met vijftien spelertjes in het donker op de fiets naar een andere club te sturen."

Het gaat er nu om wie er opdraait voor gemaakte kosten en de aanleg van een ander kunstgrasveld. Want het in september 2018 opgeleverde non-infill-veld voldoet niet. "Het bleek veel te glad met veel valpartijen als gevolg. Er is vervolgens twee keer verschillend zand ingestrooid, maar dat was geen verbetering", aldus Janssen. Er is nu besloten dat O.S.S. een nieuw veld krijgt. "Geen non-infill-variant meer maar kunstgras met kurkkorrels."

Juridische stappen
De gemeente en TenCate komen er niet uit wie waarvoor moet betalen. "Men leek elkaar te naderen, maar het college van B&W heeft nu een deal met TenCate afgewezen en gekozen voor een juridische procedure tegen dit bedrijf. En dat snap ik. De gemeente heeft al circa drie ton betaald voor een veld dat er nog altijd niet is. Intussen is de club wel de dupe. Ik vrees dat het nog tot de zomer gaat duren voordat we hier een tweede kunstgrasveld hebben."