advertentie Banner Trined

O.S.S.'20 naar hoofdtoernooi KNVB Beker door zege op Tweededivisionist

O.S.S.'20 uit Oss heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Dankzij een goal van Jos Peltzer werd Koninklijke HFC op eigen veld met 0-1 verslagen.

Na twee opeenvolgende competitienederlagen stond voor Derdedivisionist O.S.S.'20 dinsdagavond een wedstrijd in de tweede voorronde van het bekertoernooi op het programma. Daarin nam de ploeg uit Oss het op tegen Koninklijke HFC. De Haarlemmers kwamen afgelopen weekend niet in actie, de competitiewedstrijd tegen Kozakken Boys werd afgelast vanwege coronabesmettingen bij Koninklijke HFC.

Bij O.S.S. '20 kroonde Peltzer zich al na tien minuten tot matchwinner, door een voorzet van Bram Eltink tot openingstreffer te promoveren. In het vervolg van de eerste helft kreeg de Osse ploeg ook nog kansen om de marge uit te breiden, maar die werden niet verzilverd.

Koninklijke HFC kwam sterk uit de kleedkamer en het was aan doelman Rick van der Leest te danken dat de gelijkmaker niet op het scorebord kwam. In de slotfase kwam O.S.S.'20 flink onder druk te staan, maar de gelijkmaker bleef uit. 

Daarmee verzekerde de Derdedivisionst zich van een plaats in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Daarin krijgt O.S.S. '20 opnieuw te maken met een ploeg uit de Tweede Divisie. Katwijk komt op 26, 27 of 28 oktober op bezoek op sportpark De Rusheuvel.