Jeroen Engelen

O.S.S.’20-spits Rob van Sonsbeek over titelkansen: ‘We hebben niet veel ingeboet qua kwaliteit’

De eerste wedstrijden van het nieuwe voetbalseizoen zitten er inmiddels op. O.S.S.’20 pakte in drie wedstrijden zes punten. Durft de club te gaan voor de titel nadat het twee seizoenen geleden door toedoen van de KNVB naast de titel greep.

Net als zijn team begon Rob van Sonsbeek sterk aan het seizoen. In twee wedstrijden kwam hij tot drie goals. Hij verwacht dat O.S.S.'20 zich gaat mengen in de top van de Derde Divisie. Maar zich uitspreken over het kampioenschap, daar durft Van Sonsbeek niet aan. "Ik denk dat we qua kwaliteit niet echt hebben ingeboet ten opzichte van vorig jaar. Dan zou je zeggen dat je gewoon weer bovenin mee kunt doen."

(Tekst gaat verder onder video.)

Twee seizoenen geleden had O.S.S.’20 maar liefst zeventien punten voorsprong op de nummer twee. Helaas gooide corona roet in het eten waardoor de KNVB een streep zette door het seizoen. Het betekende voor O.S.S.’20 dat ze geen kampioen waren. Deze teleurstelling viel Van Sonsbeek zwaar.

Nieuw leven inblazen

De nieuwe aanwinst Kay van de Vorst voelde dat minder omdat hij toen nog niet speelde bij de Osse club. Hij kwam dit jaar over van Helmond Sport. Na een telefoontje van trainer Bertran Kreekels was Van de Vorst overtuigd om de overstap te maken. Van de Vorst ziet zijn overstap als een kans om zijn nog prille carrière nieuw leven in te blazen. “Het is misschien wel slimmer om nu een stapje terug. Hopelijk kan ik later dan weer twee stappen vooruit zetten."

De voorbereiding op het nieuwe seizoen liep iets anders dan verwacht voor de middenvelder. Hij kreeg namelijk last van een lichte knieblessure. Toch is zijn verwachting dat hij snel weer op het veld kan staan.