advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Osse Bingo Show trekt zo’n 4000 deelnemers: ‘Tweede editie was nooit de bedoeling’

Aan de tweede editie van de Osse Bingo Show hebben zaterdag zo’n 4000 mensen deelgenomen. En dat terwijl het aanvankelijk bedoeld was als eenmalige actie.

De eerste editie, die vorig jaar mei werd gehouden, trok 3500 deelnemers en dat aantal werd zaterdagavond dus overtroffen. En dat lag niet in de lijn der verwachting, geeft Stijn Kling toe, die samen met Roel Kuilder de presentatie voor zijn rekening nam.

“Dit zijn mooie aantallen. De vorige keer was het breed aangekondigd en hadden we wel voorzien dat het een succes zou worden. Nu hadden we meer het idee ‘alles is mooi meegenomen’. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat mensen het na een jaar lang overleggen via programma’s zoals Teams en Zoom wel een keer beu zijn om digitale meetings te doen.”

Prijzen

Maar die vrees bleek dus onterecht. Tijdens de tweede editie van de Osse Bingo Show – die plaatsvond in theater De Lievekamp - waren er weer vele tientallen prijzen te verdienen, waaronder een televisie, een Nintendo Switch en een marmeren salontafel.

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door lokale ondernemers en de opbrengsten van de avond zijn bestemd voor de horecaondernemers in Oss. De organisatie verwacht halverwege deze week te weten welk bedrag de show heeft opgeleverd. Het trio Dennis, Sjaak en Peer verzorgde tussen de eerste en de laatste twee rondes overigens nog een muzikaal intermezzo.

Feestje

In de ogen van Kling is de show hoe dan ook een succes geweest. “Vorig jaar sprongen we in het diepe. Toen wilden we eenmalig iets doen om de coronatijd door te komen én de horeca te helpen. Een tweede editie was eigenlijk nooit de bedoeling. Maar gaandeweg het jaar vorderde, begonnen we erover na te denken of we er niet nóg eentje zouden moeten doen. Zeker nu die avondklok er is, zitten er veel mensen thuis. Het was echt weer een feestje om te doen."

Kling ziet daarnaast een mogelijke opvolger wel zitten: “Ik sluit een derde editie niet uit. We hebben het georganiseerd omdat er veel minder te doen is en om de horeca te ondersteunen. En ik hoop natuurlijk wel dat het de volgende keer niet om díe redenen georganiseerd hoeft te worden.”

Voorafgaand aan de ‘grote’ Bingo Show, was er tussen 16:00 en 17:00 uur ook nog een jeugdbingo. Daaraan deden zo’n 200 kinderen en jongeren mee.