advertentie Banner SNLR.nl

‘Osse Bingoshow wordt gewoon een leuke avond’

De online Osse Bingoshow moet zaterdag voor plezier én voor financiële steun voor lokale ondernemers en sportclubs zorgen.

De Osse Bingoshow, uitgezonden vanuit Theater de Lievekamp, heeft een duidelijk doel. “We steunen bedrijven die getroffen zijn door corona” doelt organisator Wouter van Sonsbeek van Partycrew op de financiële ellende. “Horeca krijgt een deel van de opbrengst van de bingo, bij andere bedrijven die getroffen zijn zoals een reisbureau doen wij de inkoop voor de prijzen. Ook sportclubs nemen wij mee.”

Het programma bestaat niet alleen uit een bingo, maar ook uit een muziekquiz, vragen over Oss en daarnaast is er muziek van  Etienne Alvares, de Vier Viltjes, DJ Peet en René van Rooij. De twee laatstgenoemde vormen met Roel Kuilder en Stijn Kling het presentatiequatro.  Met de bingo zijn prijzen te winnen, zoals drie keer één minuut gratis winkelen in de supermarkt. 

Tekst loopt door onder video


Horecaondernemer Pascal van Hoorn van restaurant Gossimijne is blij met de bingo, want door coronamaatregelen is hij tot minimaal 1 juni gesloten. Dat hij gesloten is, voelt hij in zijn portemonnee. “Per maand heb ik zo’n 60.000 euro verlies aan omzet. Dat is fors”, zegt hij. ‘Met eten bezorgen probeer ik nog omzet te genereren om de meeste kosten te kunnen blijven betalen.”

In totaal worden zo’n 21 horecaondernemers uit het Osse centrum gesteund met de bingo, waarvoor kaarten online te koop zijn. “We zitten nu al op ruim tweeduizend kaarten. Met dit aantal zijn we al hartstikke tevreden”, besluit Van Sonsbeek.

De bingo begint zaterdag om 19.30 uur en is te volgen via een livestream