Osse Bram te zien in NPO-programma FC De Helden

De 13-jarige Bram van der Heijden uit Oss is vanaf donderdag 28 november te zien in het televisieprogramma FC De Helden.

In de 6-delige serie worden spelers gevolgd tijdens de opstart van de eerste Bijzondere Eredivisie, een voetbalcompetitie voor voetballers met een handicap. Het scouten, de trainingen en wedstrijden zijn allemaal te zien in het programma. Een van de spelers die gevolgd wordt is Bram van der Heijden van het gehandicaptenteam (G-team) van O.S.S.’20. Bram is geboren met een hartafwijking en heeft daar na een medische ingreep een lichte verstandelijke beperking aan overgehouden.

De jongen werd samen met een paar teamgenoten uitgenodigd voor een selectiedag bij VVV in Venlo, waar Bram uiteindelijk geselecteerd werd voor het G-team van VVV. “Bram vindt het ontzettend leuk. Hij maakt vrienden en zijn zelfvertrouwen is nu veel beter”, vertelt moeder Sylvie van der Venne. “Ik ben trots op hem.”

De Osse jongen heeft inmiddels al een aantal wedstrijden gespeeld voor VVV, waar het goed mee gaat. Van de zeven wedstrijden werden er namelijk zes gewonnen.

FC De Helden is vanaf donderdag 28 november te zien om 22.15 uur op NPO 1.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen