advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Osse burgemeester naar Tweede Kamer om visie te geven over fusieproces Uden-Landerd

Burgemeester Wobine Buijs van de gemeente Oss gaat binnenkort naar de Tweede Kamer om persoonlijk nog eens haar mening te geven over de aankomende fusie van Landerd en Uden.

Dat doet ze na ruggespraak met de fractievoorzitters in Oss. “Die vonden het belangrijk genoeg om ons standpunt nog eens expliciet onder de aandacht te brengen”, aldus burgemeester Buijs. Op 16 december is er een hoorzitting in de Tweede Kamer-commissie waar betrokkenen hun visie kunnen geven.

Dat Oss kritiek heeft op de fusie kwam vorig jaar al duidelijk naar voren toen de gemeente een officiële zienswijze indiende. De plannen om tot de nieuwe Maashorstgemeente te komen, werden toen betiteld als ‘onlogisch, onverstandig en oncollegiaal’. Volgens Oss zou het bijvoorbeeld veel meer voor de hand liggen om de kern Schaijk bij Oss te voegen. Verder was Oss 'not amused' over de gekozen naam, omdat ook het natuurgebied al de naam Maashorst draagt. Oss heeft inmiddels besloten haar bijdragen aan dat gebied op een wat lager pitje te zetten.

De provincie heeft eerder dit jaar al positief geadviseerd over de fusie van Uden en Landerd. Het woord is nu eerst aan de Tweede en daarna nog de Eerste Kamer.